اگر به دنبال رازهای تقویت پوست و سلامت مفاصل هستید، دانستن تفاوتهای کلاژن و ژلاتین و نحوه استفاده از آنها میتواند مسیر شما را به سمت زیبایی و شادابی هموار کند.
هفت صبح| اگر به دنبال راههایی برای تقویت سلامت پوست، تقویت ناخنها یا حمایت از مفاصل خود هستید، احتمالا با اصطلاحات کلاژن و ژلاتین برخورد کردهاید. گزارشی که در Veriable Health منتشر شده است، تفاوتهای بین کلاژن و پپتیدهای آن و ژلاتین و اینکه چگونه هر کدام میتوانند از زیبایی و سلامت شما پشتیبانی کنند را همراه با یک راهنمای عملی برای استفاده از هر کدام در مکملها یا آشپزی توضیح میدهد.
اگر تمرکز شما روی زیبایی یا سلامت مفاصل است، پپتیدهای کلاژن بهتر هستند. با این حال، انتخاب به اهداف کلی شما بستگی دارد.برای استفاده به عنوان مکمل غذایی و جذب سریعتر، کلاژن ترجیح داده میشود. برای پخت و پز یا دستورالعملهایی که نیاز به قوام سفت دارند، ژلاتین مناسبتر است. هر دو بیخطر هستند و مواد مغذی مشابهی دارند.
کلاژن (پپتیدهای کلاژن): معمولا برای سلامت پوست، ناخن و مفاصل استفاده میشود.
ژلاتین: اغلب در پخت و پز، پاستیل و دستورالعملهایی که نیاز به قوام ژل مانند دارند، استفاده میشود.
کلاژن: به دلیل اینکه از زنجیرههای کوتاهتر اسیدهای آمینه تشکیل شده است، به سرعت جذب میشود.
ژلاتین: به دلیل مولکولهای بزرگترش که به زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند، کندتر جذب میشود.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف روزانه ۲.۵ تا ۱۰ گرم کلاژن به مدت ۸ تا ۲۴ هفته، هیدراتاسیون، استحکام و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود بخشیده و چین و چروک را کاهش میدهد.
در آزمایشات بالینی، پپتیدهای کلاژن پس از هشت هفته هیدراتاسیون پوست را افزایش داده و تراکم و ساختار کلاژن را در عرض چهار هفته بهبود بخشیدهاند و فواید آن تا ۱۲ هفته ادامه دارد.هم کلاژن و هم ژلاتین ممکن است از بهبود زخم پشتیبانی کنند اما برای تأیید این اثرات، مطالعات گستردهتری مورد نیاز است.
در یک مطالعه کوچک روی ۲۵ نفر، مصرف روزانه پپتیدهای کلاژن باعث بهبود شکنندگی ناخن، افزایش رشد ناخن و کاهش شکستگی شد.
یک مطالعه نشان داد که مصرف ۱۵ گرم کلاژن به همراه ویتامین C قبل از ورزش، تولید کلاژن را افزایش میدهد.
مطالعات همچنین کاهش درد مفاصل، بهبود تحرک و افزایش استحکام غضروف و استخوان را نشان دادهاند.
بدون دیدگاه