گیلان با اقلیم بینظیر خود توانست تولید عسل را تا ۲۱ درصد افزایش دهد و این تحول، نویدبخش درآمد بیشتر برای زنبورداران استان است.
صالح محمدی در گفت وگو با نمابان و به نقل از ایسنا، شرایط آب و هوایی و اقلیم مطلوب گیلان را یکی از مزیت ها برای فعالیت کشاورزی در حوزه پرورش زنبور عسل دانست و اظهار کرد: گیلان ۴۵۸۰ زنبورستان دارد که ۳۶۰ هزار کندو در آنها مستقر است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۷۹ هزار کندو در سال جاری، از افزایش ۲۱ درصدی تولید عسل در زنبورستانهای استان خبر داد و افزود: افزایش تولید عسل تاثیر بسیار زیادی بر درآمد زنبورداران دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تولید ۵.۳۱ تنی عسل در سال جاری، ادامه داد: علاوه بر تولید عسل، محصولات فرعی با ارزش همچون موم، گرده گل، ژل رویال و بره بوم نیز تولید می شود که گران تر از عسل هستند.
محمدی از تولید ۶۰ هزار کیلوگرم موم و ۴۰۰۰ کیلوگرم بره بوم خبر داد و اضافه کرد: همچنین بیش از ۹۶ کیلوگرم ژل رویال و ۹۸۰۰ کیلوگرم گرده گل تولید شده که به ترتیب رشد ۱۱ و ۳۹ درصدی نسبت به سال قبل داشته اند.
وی تولید عسل در زنبورستان های گیلان را علمی و تخصصی دانست و تاکید کرد: برداشت عسل در گیلان نیز کاملا علمی و به روز انجام می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به نقش زنبورستان ها در افزایش عملکرد باغات، اضافه کرد: زنبور عسل به عنوان یک حشره با ارزش در حوزه باغداری شناخته می شود که نقش مهمی در گرده افشانی دارد؛ غالب محصولات باغی استان اعم از مرکبات و کیوی و گیاهان دارویی در مناطق کوهستانی، به واسطه استقرار کندوهای عسل با افزایش عملکرد مواجه هستند.
وی همچنین از استقرار کندوها در رویشگاه های گیاهان دارویی به ویژه آویشن خبر داد و بیان کرد: زنبورداران با عسل استحصالی از گیاهان خاص، مشتریان زیادی را جلب می کنند.
محمدی با اشاره به حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان از پرورش دهندگان زنبور عسل، متذکر شد: اداره کل دامپزشکی استان نیز برای مبارزه با بیماری هایی که این حشره با ارزش را تهدید می کند، کمک های آموزشی و ترویجی لازم را ارائه می دهد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه