صادرات خرمای ایران سه برابر شد؛ راز موفقیت در تحریم‌ها چیست؟

صادرات خرمای ایران در دهه گذشته سه برابر شده و با وجود تحریم‌های آمریکا، راه‌های جایگزین موجب رشد پایدار این صنعت شده است.

صادرات خرمای ایران سه برابر شد؛ راز موفقیت در تحریم‌ها چیست؟
سامان تهرانی
سامان تهرانی
نویسنده

حامد بدرآبادی در نشست با رایزن بازرگانی و کاردار سفارت بنگلادش که دوم دی در فرمانداری بم برگزار شد، با اشاره به وجود بازار مناسب برای صادرات خرما اظهار کرد: تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه اقتصاد ایران بی‌تأثیر بر روند صادرات نبوده، اما با اتخاذ روش‌های جایگزین توانستیم مسیر رشد را ادامه دهیم.

وی ایران را دومین تولیدکننده و سومین صادرکننده خرما در جهان دانست و بیان کرد: استان کرمان بزرگترین تولیدکننده خرمای ایران است و شهرستان بم با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن خرما، در صدر تولیدکنندگان استان کرمان قرار دارد.

بدرآبادی گفت: شرق استان کرمان و شهرستان بم با وجود بیش از ۴۰۰ واحد بسته‌بندی و سردخانه خرما، به هاب صادراتی این محصول در کشور تبدیل شده است. ظرفیت بسته‌بندی و سردخانه‌های این شهرستان به ۴۰۰ هزار تن می‌رسد؛ این نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از خرمای تولیدی سایر مناطق نیز برای فرآوری و صادرات به بم منتقل می‌شود.

رئیس دفتر اتاق بازرگانی در شرق استان کرمان کشاورزی را مهم‌ترین بخش اقتصادی مردم این منطقه اعلام کرد و گفت: عمده خرمای تولیدی بم، خرمای مضافتی است که از ارقام شاخص ایران و جهان محسوب می‌شود. این خرما با قیمت متوسط و مزیت رقابتی خاص، سالانه به میزان حدود ۱۲۰ هزار تن به ۴۸ کشور در پنج قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به رقابت کشورهایی چون امارات، عربستان، مصر و مراکش در بازار جهانی، خاطرنشان کرد: خرمای مضافتی بم عمدتاً به صورت تازه‌خوری بسته‌بندی و صادر می‌شود؛ ویژگی‌ای که در میان انواع خرما و رطب کمیاب بوده و در دنیا کمتر دیده می‌شود. صادرات رطب، علاوه بر چالش‌های خاص، یکی از مزیت‌های مهم رقابتی ایران در بازارهای بین‌المللی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

اشتراک گذاری:

بدون دیدگاه

قیمت زنده طلا، سکه، دلار و ارز
قاب تاریخ | فخری خوروش در ۴۵ سالگی و در کنار عزت‌الله انتظامی