میرزا قاسمی، این پیشغذای سنتی ایرانی با بادمجان کبابی و تخممرغ نیمرو، به سادگی اما با دقت تهیه میشود و طعمی بینظیر برای مهمانیهای خانوادگی به ارمغان میآورد.
این پیشغذای لذیذ که به نام میرزا حسنعلی، نوکر میرزا صادق، نسبت داده میشود، با تخممرغهای نیمرو شده تکمیل میگردد و برای سرو با نان یا برنج ایدهآل است. تهیه آن ساده اما نیاز به دقت در کباب کردن بادمجان دارد تا عطر و بافت بینظیرش حفظ شود، و گزینهای عالی برای مهمانیهای خانوادگی به شمار میرود.
بادمجان۴ عدد
پیاز۱ عدد
گوجه فرنگی۴ عدد
سیر۳ عدد
تخم مرغ۲ عدد
نمک،فلفل،زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
۱- حتما باید زیر شعله گاز را کم کنید تا بادمجان ها کامل کباب شوند اگر شعله زیاد باشد پوست بادمجان میسوزد و داخلش خام میماند و بعد از کباب شدن پوست بادمجان ها را جدا کنید.
۲- میتوانید برای زیباتر شدن و خوشرنگ شدن غذا رب گوجه فرنگی را داخل روغن تفت دهید تا رنگ زیبایی به خود بگیرد.
۳- تخم مرغ از موادی است که میتوانید آن را از دستور غذایی حذف کنید.
۴- میتوانید بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را رنده کنید که من توصیه میکنم اینکار را انجام دهید.
۵- سیر جزو اصلی و مهم ترین مواد این غذا می باشد و هیچگاه سیر را کمتر استفاده نکنید.

ابتدا بادمجان ها را کامل می شوییم و سپس روی شعله گاز یا داخل فر یا در زغال کباب میکنیم زیر شعله گاز را کم میکنیم تا بادمجان ها نسوزد و نرم و پخته شود. بعد از اینکه بادمجان ها پخته شد میگذاریم تا کمی سرد شود یا اینکه زیر آب سرد میگیریم و سپس پوستشان را جدا میکنیم.
گوجه فرنگی ها را شسته و خشک میکنیم و آنها را رنده میکنیم و آب گوجه فرنگی ها را باید بگیریم بدین صورت که داخل ماهیتابه مقداری روغن ریخته و گوجه فرنگی های رنده شده را داخلش تفت میدهیم تا آبش گرفته شود و نصف قاشق غذاخوری هم رب گوجه فرنگی به آن اضافه میکنیم. بادمجان ها را نیز رنده میکنیم.
پیاز را بصورت ریز خرد میکنیم. سیرها را خرد میکنیم. پیاز و سیرهای خرد شده را داخل ماهیتابه حاوی روغن سرخ میکنیم. ابتدا پیاز را سرخ میکنیم و در مرحله آخر سیرها را نیز اضافه کرده و تفت میدهیم. اگر پیاز و سیر همزمان سرخ شوند چون زمان سرخ شدن پیاز زیاد است سیرها میسوزد پس سیر را در مرحله آخر اضافه میکنیم.
یک قاشق غذاخوری رب به پیاز و سیر سرخ شده اضافه میکنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه میکنیم و مواد را مخلوط کرده و کمی تفت میدهیم.
بادمجان ها و گوجه فرنگی های رنده شده را به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم و تخم مرغ ها را هم به مواد اضافه و مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم تا کمی تفت بخورد. بعد از پخت میرزاقاسمی را در ظرف مناسب کشیده و میتوانیم تزئین هم بکنیم و سپس میل میکنیم. نوش جان
منبع: همشهری آنلاین
بدون دیدگاه