استان کرمانشاه به عنوان یکی از پنج استان برتر تولیدکننده گندم، با افزایش عرضه آرد با کیفیت، نان کامل سالم و مغذی را به سفره مردم میرساند.
علی ملکشاهی در گفت و گو با نمابان و به نقل از ایسنا، با اشاره به جایگاه خوب استان کرمانشاه در تولید گندم در کشور، یادآور شد: کرمانشاه جزو پنج استان برتر تولیدکننده گندم در کشور به شمار میرود.
وی بیان اینکه سال زراعی گذشته در مجموع ۶۲۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری شد، اظهار کرد: بهای گندم خریداری شده از گندمکاران استان در سال زراعی گذشته ۱۲.۱ همت بود که تمامی این مبلغ به حساب گندمکاران واریز شده است.
ملکشاهی با بیان اینکه از هماکنون در تدارک انجام اقدامات لازم برای خرید تضمینی گندم در سال آتی هستیم، ابراز امیدواری کرد، در ادامه سال شاهد بارشهای خوبی در استان بوده تا برداشت گندم و خرید تضمینی قابل قبولی در سطح استان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نیاز سالانه استان کرمانشاه به گندم حدود ۲۵۰ هزار تن است، گفت: مابقی گندم تولیدی استان راهی دیگر استانها از جمله تهران، خراسان، مازندران، کرمان میشود.
ملکشاهی در ادامه ظرفیت ذخیرهسازی سیلوهای گندم استان را در دو بخش خصوصی و دولتی حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: ۸۰۰ هزار تن از این ظرفیت به سیلوهای بخش خصوصی و مابقی به سیلوهای بخش دولتی اختصاص دارد.
ملکشاهی پراکنش سیلوهای استان را نیز مناسب دانست و اظهار کرد: در اغلب نقاط استان سیلو داریم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت مناسب کارخانجات آرد استان، گفت: در استان ۱۵ کارخانه آرد با ظرفیت اسمی ۸۴۰ هزار تن داریم که هم اکنون ۱۳ کارخانه آن فعال بوده و دو واحد دیگر به دلیل مشکلات حقوقی تعطیل هستند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه کارخانه های آرد استان به سمت تجهیز به بخشهای تولید آرد کامل میروند، تاکید کرد: از مجموع ۱۳ کارخانه آرد فعال استان، هفت واحد تاکنون مجوز تولید آرد کامل گرفتهاند.
افزایش واحدهایی که نان کامل پخت میکنند
وی با بیان اینکه مشکلی برای تامین آرد مورد نیاز نانواییهایی که بخواهند نان کامل طبخ کنند نداریم، افزود: ظرف یک ماه آتی تعداد نانواییهایی که در استان نان کامل پخت میکنند به ۶۰ واحد خواهد رسید که ۲۵ واحد آن در شهر کرمانشاه و مابقی در دیگ شهرستانها فعال خواهند شد.
ملکشاهی یادآور شد: هم اکنون در هشت واحد خبازی شهر کرمانشاه نان کامل پخت میشود.
ملکشاهی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۲۳۰۰ واحد نانوایی دارد، گفت: ۶۰ درصد نانواییهای استان کرمانشاه در شهر کرمانشاه و مابقی در دیگر شهرستانها مشغول خدماترسانی به مردم هستند.
وی تعداد نانواییهای کرمانشاه را در مقایسه با جمعیت آن زیاد دانست.
وی در خصوص علت شلوغی نانواییها در برخی ساعات با وجود تعداد بالای نانواییها، گفت: دلیل اینکه با وجود زیاد بودن تعداد نانواییها شاهد صفهای طولانی نان در کرمانشاه بهخصوص در بعدازظهرها هستیم این است که آرد طبق سهمیهبندی که سامانه «نانینو» انجام میدهد، در اختیار نانواییها قرار میگیرد که این سهمیه کم بوده و همین موضوع سبب شده برخی از واحدها به سمت تک پخت شدن آن هم در شیفت صبح بروند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این بیشتر درخواست تعطیلی نانواییها برای روزهای پنجشنبه و جمعه است و همین موجب شده در این روزها شاهد شلوغی بیشتر نانواییها باشیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه اتحادیه نانواییها میتواند با مدیریت ساعت کاری واحدهای خبازی از شلوغی نانواییها در کرمانشاه در بعدازظهرها بکاهد، تصریح کرد: البته هماکنون بجز نانواییهای سنگک در بقیه نانواییها صفهای طولانی برای خرید نان نداریم.
ملکشاهی در ادامه اشاره ای هم به وضعیت نانواییهای آزادپز داشت و گفت: تعداد نانواییهای آزادپز کرمانشاه هنوز به ۱۰۰ واحد نرسیده است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد نانواییهای آزادپز استان در شهر کرمانشاه فعالیت دارند، افزود: در برخی شهرهای استان نانوایی آزادپز نداریم.
کیفیت آرد تولیدی برای پخت نان خوب مناسب است
ملکشاهی در ادامه به کیفیت نان در کرمانشاه اشاره کرد و با بیان اینکه پژوهشکده نان، غلات و گندم کشور به صورت ماهانه نمونه های آرد، نان و… استانهای مختلف را جمع آوری و مورد ارزیابی قرار میدهد، گفت: بر اساس آماری که توسط این پژوهشکده منتشر شده، نانواییهای استان کرمانشاه در شهریور ماه امسال جزو ۱۰ استان برتر کشور در حوزه کیفیت نان شناسایی شدهاند و در مجموع هم جزو استانهای با کیفیت نان مطلوب هستیم.
وی با بیان اینکه در زمینه کیفیت طبخ نانهای لواش، تافتون و بربری جزو استانهای با جایگاه مناسب هستیم، گفت: بر اساس پایشهای صورت گرفته بیشترین نارضایتی مردم از کیفیت نان به نان سنگک مربوط میشود.
ملکشاهی با بیان اینکه آردی که در اختیار نانواییها قرار میگیرد برای پخت نان با کیفیت مناسب است، گفت: بر اساس شاخصهای مربوط به کیفیت نان، نیمی از کیفیت نان به گندم و آرد تولیدی و نیم دیگر آن به شرایط و نحوه پخت مربوط می شود که بیشتر در این بخش مشکل داریم.
تجهیز ۱۰۰۰ نانوایی کرمانشاه به موتور برق
وی در ادامه از قطعی برق در جریان ناترازی انرژی در فصل تابستان به عنوان یکی از چالشهای جدی پیشروی واحدهای خبازی یاد کرد و افزود: به این منظور پیگیر تامین موتور برق برای نانوایی ها و نیز دوگانه سوز کردن نانواییها هستیم.
ملکشاهی با بیان اینکه تاکنون ۴۶۰ واحد نانوایی استان اقدام به تهیه موتور برق کردهاند، گفت: ۵۴۱ واحد نانوایی دیگر استان با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی بانکی که در اختیارشان قرار میگیرد مجهز به موتور برق خواهند شد و امیدواریم ت پااین سال هزار واحد خبازی استان دارای موتور برق شوند.
ملکشاهی افزود: برای دوگانه سوز کردن خبازی ها هم کار تجهیزشان به کپسول گاز LPG در دست اقدام است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه