مدیرکل غله استان زنجان خبر داد که ۱۱۷ واحد نانوایی در استان با استفاده از آرد کامل، نان سالم و مغذی تولید میکنند؛ روندی که از امسال سرعت بیشتری گرفته است.
ولیالله زمانی در گفتوگو با نمابان و به نقل از ایسنا، اظهار کرد: براساس مصوبات کارگروه گندم، آرد و نان استان، اکنون ۱۱۷ واحد نانوایی در استان زنجان با استفاده از آرد کامل، اقدام به تولید و عرضه نان کامل میکنند. از این تعداد، ۲۷ واحد از سال ۱۴۰۳ بهتدریج وارد چرخه تولید نان کامل شدهاند و ۵۴ واحد نیز از آبان ماه امسال فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی با اشاره به نوع نانواییها، گفت: در حال حاضر ۱۱۰ واحد سنگکپزی، ۶ واحد لواشپزی و یک واحد تافتانپزی در استان با استفاده از آرد کامل، نان کامل به شهروندان عرضه میکنند.
او در تشریح توزیع جغرافیایی این واحدها، اظهار کرد: از مجموع ۱۱۷ نانوایی فعال، ۹۳ واحد در شهرستان زنجان، ۲۰ واحد در شهرستان خدابنده، سه واحد در شهرستان ابهر و یک واحد در شهرستان طارم فعالیت دارند.
زمانی با تأکید بر اهمیت نان کامل در ارتقای سلامت عمومی، تصریح کرد: این اقدام در چارچوب سیاستهای کلان دولت برای بهبود کیفیت نان و افزایش سلامت جامعه انجام شده و مجوز پخت نان کامل برای تمامی واحدهای سنگکپزی شهر زنجان از طریق سامانه یکپارچه مدیریت آرد کشور صادر شده است.
وی ادامه داد: مجوز خرید آرد کامل با سبوسگیری پنج درصد پس از اعلام آمادگی نانواییها و بررسی شرایط فنی، بهداشتی و زیرساختی آنها صادر میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با اشاره به قیمت نان کامل، گفت: براساس مصوبه کارگروه گندم، آرد و نان استان، قیمتها در دستگاههای کارتخوان نانینو ثبت شده و بر این اساس، قیمت نان کامل لواش ۱۱۴۰ تومان، سنگک ۴۶۰۰ تومان و تافتان ۲۸۵۰ تومان تعیین شده است.
وی با اشاره به ارزش تغذیهای نان کامل، خاطرنشان کرد: نان کامل به دلیل دارا بودن فیبر و ریزمغذیهای بیشتر، نقش مؤثری در پیشگیری از بیماریهای گوارشی، دیابت و چاقی دارد و توسعه تولید و عرضه آن از اولویتهای مهم حوزه سلامت عمومی و امنیت غذایی استان به شمار میرود.
زمانی بر ضرورت نظارت مستمر و میدانی دستگاههای مسئول از جمله اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای تضمین کیفیت تولید و صیانت از سلامت شهروندان تأکید کرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه