آش رشته یکی از محبوبترین نذری های مرسوم و یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که برای مهمانی و شب یلدا هم تهیه میشود. پختن آش رشته در تعداد زیاد به نسبت غذاهای دیگر آسانتر است به شرط توجه به مقادیر دقیق سبزی و حبوبات و سبزی. در این آموزش، طرز تهیه آش رشته برای ۱۵ نفر را با مقدار دقیق مواد، نسبت حبوبات و فوتوفن جاافتادن بهصورت کامل یاد میگیرید.
بیشتر بدانید: طرز تهیه آش رشته در زودپز و نکاتی برای طبخ آن

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۵ نفر
مواد لازم آش رشته برای ۱۵ نفر به شرح زیر است:
|
مواد آش رشته برای ۱۵ نفر
|
مقدار
|
|
سبزی آش (شامل تره ،جعفری،اسفناج و در صورت تمایل کمی گشنیز)
|
۳ کیلو و نیم
|
|
رشته آش
|
۴۰۰ گرم
|
|
نخود، عدس
|
هر کدام نصف پیمانه
|
|
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید
|
سرجمع با هم یک پیمانه بشوند
|
|
پیاز
|
۲ یا ۳ عدد بزرگ
|
|
کشک
|
نیم کیلو
|
|
نعنا خشک
|
سلیقهای
|
|
سیر
|
سلیقهای
|
|
نمک، زردچوبه و ادویه
|
به مقدار لازم
|

طرز تهیه آش رشته برای ۱۵ نفر
- گام اول طرز تهیه آش رشته این است که حبوبات را در آب بخیسانید. این کار بهتر است یک شب قبل از پختن آش رشته انجام شود. لازم به ذکر است که عدس فقط یکی دو ساعت خیساندن میخواهد و نیازی نیست از یک شب قبل خیسانده شود.
- در ادامه طرز تهیه آش رشته نذری باید آبی که حبوبات را در آن خیساندهاید دور ریخته و بعد آنها را در یک قابلمه یا زودپز بریزید تا بپزند. حبوبات شما در زودپز پس از ۱ ساعت پخته خواهند شد، اما در پخت با قابلمه زمان پخت بستگی به جنس حبوبات و نژادشان دارد که خوشپخت هستند یا خیر! بنابراین برای پخت حبوبات چه بسا استفاده از زودپز بهتر باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شله قلمکار

- هنگام پختن حبوبات، به آنها نمک، ادویه یا روغن اضافه نکنید، چون باعث طولانیتر شدن عملیات پخت میشود.
- بعد از پخته شدن حبوبات نوبت به پختن سبزی آش میرسد. پس از اضافه کردن سبزی آش میتوانید ادویه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید.
- در گام پنجم طرز تهیه ی آش رشته میتوانید برای خوشمزهتر شدن به آن آب قلم (گاو یا گوسفند) یا آب گوشت اضافه کنید. البته اقدامات زیادی هست که میتوان برای خوشمزهتر کردن آش رشته انجام داد که پیشنهاد میکنیم آنها را در مطلب طرز تهیه آش رشته نذری و فوت و فن پخت آن بخوانید.

- در مرحله ششم طرز تهیه آش رشته خانگی، که سبزی شما دارد پخته میشود، میتوانید مشغول تهیه پیاز داغ شوید. طرز تهیه پیاز داغ مجلسی برای آش رشته به این صورت این که ابتدا باید پیاز را خلالی کنید، آن را یک ظرف بدون روغن روی حرارت تفت بدهید و وقتی کمی طلایی شد، به آن روغن اضافه کنید.
- وقتی که پیاز شما به آن اندازه که دوست دارید سرخ شد، کمی به آن زردچوبه بزنید و باز هم تفت بدهید. بعد زیر ظرف را خاموش کنید و پیاز داغها را کنار بگذارید.
- به سراغ دیگ آش رشتهتان بروید و اگر دیدید که محتویات دیگ در حال جوش خوردن است رشتهها را اضافه کنید. پس از اضافه کردن رشتهها قابلمه را هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
بیشتر بخوانید: دستور پخت شله زرد نذری

- در این فرصت که رشته آش میپزد میتوانید دست به کار تهیه نعنا داغ و سیر داغ شوید.
- در این مرحله از طرز تهیه آش رشته رستورانی یادتان باشد که برخی از افراد مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را به خود آش رشته اضافه میکنند، برخی دیگر هم همه آن را نگه میدارند تا برای تزیین آش از آن استفاده کنند.
- اگر به آشتان حین پخت، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ اضافه نمیکنید، میتوانید به آن کمی روغن مایع بزنید تا احتمال چسبیدن رشتهها به هم کمتر شود.
- برخی افراد مقداری کشک یا قارا به آش در حال پخت اضافه میکنند و برخی تمایل دارند فقط حین خوردن آش کشک یا قارا مصرف کنند.
- بعد که پخت رشته که زمان کمی طول میکشد، آش شما آماده است. میتوانید پس از اینکه آشتان را در ظرف کشیدید، آن را با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.

سخن آخر درباره طرز تهیه آش رشته خوشمزه
در این مطلب با طرز تهیه اش رشته برای ۱۵نفر آشنا شدید. همان طور که ملاحظه کردید اصول پخت آش رشته در تعداد زیاد فرق چندانی با پخت آش رشته برای دو نفر ندارد. آنچه مهم است نسبت مواد است که میتواند خیلی هم سلیقهای باشد! برخی از افراد آش رشته پرحبوبات را ترجیح میدهند و برخی دیگر دوست دارند آش رشته پر از رشته باشد. بنابراین قبل از اینکه دست به کار شوید، بهتر است این نسبتها را در تعداد کمتر امتحان کنید تا بفهمید چه نسبتی برای شما مناسبتر است.
شما با چه مقادیری از مواد برای ۱۵ نفر آش رشته میپزید؟ نظرات، تجربیات و سوالاتتان را از طریق بخش نظرات و پرسشها با ما و سایر کاربران سایت نمابان و به نقل از ستاره در میان بگذارید.
منبع: ستاره
بدون دیدگاه