آشپزخانههای اپن همیشه محل نمایش خانه نیستند، اما با مفهوم آشپزخانه کثیف، بانوان میتوانند بدون نگرانی از شلوغی و لکهها، فضای زندگی را به سبک مدرن و کاربردیتر تجربه کنند.
آشپزخانههای اپن معمولا از سمت نشیمن قابل رویت هستند و این باعث میشود که بسیاری از بانوان مجبور باشند قبل از رسیدن مهمان به خانه زمان زیادی را صرف مرتب کردن آشپزخانه کنند؛ بااینحال، با حجم زیاد ظرف در سینک ظرفشویی، لکههای روی صفحه کابینت و کفپوشهای کثیف در هنگامی که زمان کافی برای تمیز کردن نیست، چه باید کرد؟ اینجاست که مفهومی به نام آشپزخانه کثیف وارد عمل میشود و شما در این فضا میتوانید از شلوغی و ازدحام استقبال کنید، بدون آنکه نگران سرعت یا زمان خاص برای تمیز کردن آنها باشید. همچنین، اگر به دنبال ایده برای چیدمان شلفهای آشپزخانهتان هستید، پیشنهاد میکنیم مدلهای چیدمان شلف آشپزخانه نمابان و به نقل از ستاره را از دست ندهید.

آشپزخانه تمیز یعنی فضایی که در تیررس نگاه مهمانان است و متقابلا آشپزخانه کثیف، در تعریفی ساده، یک فضای ثانویه و مجزا برای آشپزی یا سایر فعالیتهای آشپزخانه را شامل میشود که به منظور حفظ زیبایی و آراستگی آشپزخانه اصلی طراحی میشود. این تفکیک فضایی، راهکاری هوشمندانه برای مدیریت چالشهای آشپزی در خانههای امروزی است ولی به این معنا نیست که آن فضا همیشه باید چهرهای نامطبوع و آلوده داشته باشد. کلمه «کثیف» در این اصطلاح، نه به معنی آلودگی، بلکه به معنای انجام فعالیتهایی است که نمیخواهید مقابل چشم باشند چون منجر به نتایج زیر میشوند:



آشپزخانه کثیف ایرانی، ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ مهماننوازی ما دارد. در ایران، به دلیل وجود غذاهای سنتی که زمان پخت طولانی، بوی قوی و مراحل آمادهسازی زیادی دارند (مانند پلوها، خورشها و…) نیاز به فضایی برای جلوگیری از پخش شدن بوی قورمه سبزی، قیمه یا بوی سیر و پیاز داغ در فضای نشیمن و پذیرایی حس میشود.
همچنین، در مهمانیهای بزرگ، حجم ظروف کثیف بسیار زیاد شده و انتقال سریع این ظروف به یک فضای پنهان ضروری است. علاوهبراین، بسیاری از خانوادههای ایرانی در مطبخ خود از اجاق گازهای صنعتی، پلوپزها یا هودهای قویتر از مدلهای دکوری استفاده میکنند. به همین دلیل، در بعضی از طراحیها آشپزخانه کثیف در دل آشپزخانه تمیز قرار میگیرد اما به نحوی که در دیدرس نباشد.
اگر به دنبال یک چیدمان شیک برای بالای کابینتها هستید هم نگران نباشید چون میتوانید به سراغ ایدههای دکوراسیون بالای کابینت ستاره بروید و یک دکور عالی برای بالای کابینت طراحی کنید.


مهمترین ویژگی در آشپزخانه کثیف قابلیت کامل بسته شدن و عایق بودن در برابر بو و صدا است. انواع درهای لولایی ضخیم بهترین گزینه برای عایقبندی صدا و بو هستند اما درهای کشویی ریلی نیز در فضاهای کوچکتر برای صرفهجویی در فضا قابل کاربردند هرچند ممکن است عایقبندی کمتری داشته باشند.
متراژ آشپزخانه کثیف کاملاً وابسته به متراژ کلی خانه و بودجه شما است، اما معمولاً حداقل متراژ در حدود ۴ تا ۶ متر مربع برای قرار دادن یک سینک، یک اجاق گاز کوچک و یک هود قدرتمند است.





طراحی داخلی مطبخ کثیف باید کاملاً کاربردی و مقاوم باشد، نه دکوری و نمایشی. به همین دلیل، قویترین و مهمترین المان در آشپزخانه کثیف، هودهای صنعتی یا کانالی با قدرت مکش بالا است تا بوی پختوپز را به بیرون هدایت کنند. سینکها و کانترتاپها نیز بهتر است از جنسهای بسیار مقاوم، ضد لک و ضد حرارت مانند استیل (فولاد ضد زنگ) یا کوارتز مقاوم انتخاب شوند تا نگرانی بابت آسیب دیدن در هنگام آمادهسازیهای سنگین وجود نداشته باشد. نورپردازی آشپزخانه کثیف نیز باید کاملا کاربردی باشد و از نورهای فانتزی و لوسترهای خاص در این فضا استفاده نمیشود. شما میتوانید از ایدههای نورپردازی آشپزخانه کلاسیک و نئوکلاسیک برای آشپزخانه تمیزتان کمک بگیرید.




یکی از رایجترین و کمهزینهترین راهحلها برای ایجاد آشپزخانه کثیف، استفاده از تراس یا بالکن است. به این ترتیب، بو و بخار مستقیماً به فضای باز هدایت میشوند و نیاز به مجرای تهویه طولانی داخلی هم نیست؛ بااینحال، باید دقت کنید که باید فضای تراس کاملاً محصور، عایقبندی و گرمایش یا سرمایش مناسب داشته باشد تا در فصول سرد یا گرم قابل استفاده باشد. همچنین، نیاز به لولهکشی آب، گاز و فاضلاب مجزا به تراس خواهید داشت. همچنین، توصیه میکنیم ایدههای آشپزخانه در حیاط خلوت ستاره را هم از دست ندهید.





منبع: ستاره
بدون دیدگاه