لیلا قره داغی در گفتوگو با نمابان فاش کرد که چرا با وجود مزایای بینظیر عسل و تأثیر اکوسیستمهای خاص آذربایجان شرقی، استانداردهای جهانی در تولید داخلی این محصول به درستی رعایت نمیشود.
لیلا قره داغی در گفتوگو با نمابان و به نقل از ایسنا به مزایای مصرف عسل اشاره کرد و افزود: این محصول با دارا بودن شاخص گلیسمی پایین، سرشار از آنتیاکسیدانها، آنزیمها، ویتامینها و مواد معدنی است و خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و تسکیندهندگی درد آن به اثبات رسیده است.
وی افزود: کیفیت و ترکیبات عسل به شدت تحت تأثیر عوامل گیاهی، جغرافیایی، آبوهوایی و همچنین روشهای برداشت، فرآوری و نگهداری قرار دارد.
وی ادامه داد: در آذربایجان شرقی، تنوع اکوسیستمهای جنگلهای ارسباران و مراتع کوهستانی، شرایط منحصربهفردی برای تولید عسلهایی با پروفایلهای غنی از ترکیبات زیستفعال ایجاد کرده است. با این حال، حفظ و ارتقای این مزیت طبیعی مستلزم توجه جدی به شاخص سلامت عسل که شامل اندازهگیری باقیمانده آفتکشها، آنتیبیوتیکها و فلزات سنگین است، میباشد.
قرهداغی، تصریح کرد: برای دستیابی به این هدف، آموزش و توانمندسازی زنبورداران محلی در بهکارگیری روشهای ارگانیک مدیریت کندو، جایگزینی داروهای شیمیایی با روش های بیولوژیک و پایش مستمر سلامت کلنی ضروری میباشد.
وی ادامه داد: این رویکرد نه تنها ایمنی و خواص درمانی عسلهای ارزشمند منطقه را تضمین میکند، بلکه با ایجاد فرصتهای اقتصادی نوین و اخذ گواهیهای سلامت معتبر، زمینه توسعه پایدار این صنعت را فراهم خواهد آورد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه