دسر لبو با ترکیبی ساده از لبو پخته، ماست و خامه، انتخابی بینظیر برای سفرههای یلداست که علاوه بر طعم ملایم، رنگی جذاب و خواص سالم دارد.
مجله کاله: دسر لبو یکی از شیرینیهای خوشمزه و سالم ایرانی است که به ویژه در فصول سرد و شب یلدا محبوبیت زیادی دارد. در طرز تهیه دسر لبو از ترکیب ساده لبو پخته، ماست، خامه و ژلاتین استفاده میشود و طعمی ملایم، طبیعی و رنگی جذاب دارد که جلوه زیبایی به سفره میبخشد.
دسر لبو به راحتی آماده میشود و به دلیل استفاده از مواد تازه و کم شیرینی، انتخابی سبک و مغذی برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی است. این دسر برای کودکان و بزرگسالان مناسب بوده و هم به عنوان میانوعده و هم به عنوان دسر شب یلدا سرو میشود.


ابتدا آب لبو را در یک لیوان بریزید و اجازه دهید کاملا سرد شود. سپس پودر ژلاتین را روی آب لبو بپاشید و چند دقیقه صبر کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند. لیوان را روی بخار کتری یا سماور داغ بگذارید (روش بنماری) و هم بزنید تا ژلاتین کامل حل شود. دقت کنید حرارت مستقیم نباید زیاد باشد، زیرا ژلاتین میسوزد و خواص خود را از دست میدهد.

لبوی پخته را به قطعات کوچک خرد کنید و داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید. ماست، خامه، شکر و ژلاتین حل شده را اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید و حداقل یک دقیقه بزنید تا تمام مواد یکدست و یکرنگ شوند. این ترکیب باید حالت کرمی و یکدست پیدا کند تا هنگام قالبگیری دسر صاف و لطیف باشد. اگر دوست دارید دسر روشنتر باشد، میتوانید لبو را قبل از مخلوط کردن پوست بگیرید و کاملا نرم کنید.
![]()
مخلوط دسر را داخل قالب مورد نظر بریزید. دقت کنید قالب خشک و تمیز باشد و برای راحتی خارج کردن دسر، قالب را کمی با روغن یا کره چرب کنید. قالب را به مدت ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر کاملا سفت شود. زمان نگهداری در یخچال میتواند بسته به سایز قالب متفاوت باشد، اما حداقل ۶ ساعت ضروری است.

برای خارج کردن دسر، قالب را ۵ دقیقه بیرون یخچال قرار دهید تا کمی گرم شود و سرمای آن از بین برود. اگر قالب شما سیلیکونی است، دسر به راحتی جدا میشود. برای قالبهای فلزی یا پلاستیکی، قالب را در یک کاسه آب جوش به مدت کوتاه قرار دهید و مراقب باشید بیش از حد گرم نشود. یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور قالب حرکت دهید تا لبهها جدا شوند و دسر شکل خود را حفظ کند.

دسر لبو را در ظرف سرو برگردانید و به دلخواه تزیین کنید. میتوانید از دانههای انار تازه، پودر پسته، کمی نعناع خشک یا خامه فرم گرفته برای تزئین استفاده کنید. این مرحله جلوه بصری دسر را بیشتر کرده و تجربه خوردن آن را دلپذیرتر میکند. دسر آماده سرو است و میتوانید آن را به صورت سرد همراه با چای یا نوشیدنیهای گرم سرو کنید.
لبو را میتوان در انواع دسرهای جذاب و سالم استفاده کرد که علاوه بر طعم دلچسب، جلوهای زیبا به میز پذیرایی میدهند.

دسر لبو خانگی به دلیل بافت کرمی و رنگ طبیعی، گزینه مناسبی برای سرو در مهمانیها و شب یلدا است. رعایت نکات زیر به کیفیت و ظاهر دسر کمک میکند:
ژلاتین را حتما به روش بنماری حل کنید تا شفاف و بدون گلوله شود. حرارت مستقیم زیاد باعث میشود ژلاتین خاصیت ژلساز خود را از دست بدهد.
برای دسر لبو قالبی، قالبهای سیلیکونی راحتترین گزینه برای برگرداندن دسر لبو با ماست هستند. قالبهای فلزی و پلاستیکی نیاز به دقت و زمان بیشتری دارند و قالب باید خشک و تمیز باشد.
دسر باید حداقل ۶ ساعت در یخچال بماند تا کاملا سفت شود. اگر قالب بزرگ است، زمان را افزایش دهید. قرار دادن دسر بیشتر از ۱۲ ساعت ضرری ندارد، اما دسر ممکن است آباندازی کند.
دانههای انار، پودر پسته یا کمی خامه فرم گرفته، علاوه بر زیبایی، طعم دسر را کامل میکنند. از تزئینات سنگین پرهیز کنید تا بافت دسر خراب نشود.
<!–
–>
منبع: برترینها
بدون دیدگاه