ایتالیا به عنوان اولین کشور جهان، نه تنها یک غذا بلکه کل هنر آشپزی خود را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کرد؛ دستاوردی که هویت و فرهنگ این ملت را در جهانیان ماندگار میسازد.
ایتالیا اولین کشوری است که نه یک سنت یا دستور غذایی خاصش (مانند پیتزای ناپلی که پیشتر ثبت شده است)، بلکه کل آشپزی در کشور (از پاستا و موزارلا گرفته تا تیرامیسو) در یونسکو به رسمیت شناخته شده است.
ملونی بلافاصله این خبر را با افتخار اعلام کرد و گفت: ما اولین در جهان هستیم که این رسمیت را دریافت میکنیم، که به هویت ما اعتبار میبخشد. برای ما ایتالیاییها، آشپزی چیزی فراتر از غذاست: فرهنگ، سنت، کار و ثروت است.
با این دستاورد، تعداد سنتهای ایتالیایی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به ۲۲ مورد رسید.
یونسکو در بیانیهای آشپزی ایتالیایی را «آمیزهای فرهنگی و اجتماعی از سنتهای آشپزی» توصیف کرد که روشی برای «مراقبت از خود و دیگران، ابراز عشق و کشف مجدد ریشههای فرهنگی» است.
در این بیانیه آمده است: این یک فعالیت مشترک است که در آن افراد در هر سن و جنسیتی شرکت میکنند و دستورالعملها، پیشنهادات و داستانها را تبادل میکنند، و مادربزرگها اغلب [دستور پخت] غذاهای سنتی را به نوههای خود منتقل میکنند.
طبق گزارش دانشگاه ساپینزا در رم، ثبت میراث جهانی یونسکو برای دیگر مکانها و سنتهای ایتالیایی (مانند تپههای پروسکو) تأثیر شگفتانگیزی بر گردشگری داشته و انتظار میرود به رسمیت شناخته شدن آشپزی نیز باعث جذب بیشتر بازدیدکنندگان شود.
منبع: خبر فوری
بدون دیدگاه