رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس گزارشهای ثبتشده در سامانه ADR.TTAC.IR، مصرف اسپیرولینا با توصیه افراد غیرمتخصص موجب بروز عوارض شدید کبدی در کشور شده و نمونههای مشابه در سایر کشورها نیز مشاهده شده است.
به گزارش گروه اجتماعی نمابان و به نقل از خبرگزاری تسنیم، مرجان کریمی اظهار داشت: در ماههای گذشته گزارشهایی در سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارو پزشکی کشور مبنی بر بروز عارضه آسیب کبدی درپی مصرف فرآورده اسپیرولینا با توصیه باشگاههای ورزشی و افراد غیرمتخصص دریافت شده است.
وی با اشاره به ثبت موارد مشابه در سایر کشورها افزود: گزارشات نشان میدهد در برزیل 60 مورد فوت و 126 آسیب کبدی ناشی از این فراورده ثبت شده است.
وی افزود: مردم باید علاوه بر تبلیغات اغواکننده، از مضرات بالقوه این جلبک نیز آگاه باشند.
رئیس گروه پایش ایمنی مصرف فراوردههای سلامت ادامه داد: اگرچه اسپیرولینا یک جلبک سبز-آبی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و پروتئین است اما مصرف کنترل نشده آن میتواند مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه احتمال ایجاد مواد سمی در طول کشت و فرآوری جلبک محتمل است گفت: اگرچه خود جلبک سمی نیست اما آلودگیهایی با سیانوتوکسینها، فلزاتسنگین، آفتکشها یا هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای و سمومی مانند سم میکروسیستین و هپاتوتوکسین میتواند منجر به مسمومیت، آسیب کبدی، اختلال گوارشی و حتی خطرات طولانیمدت مانند آلزایمر و پارکینسون شود.
کریمی خاطرنشان کرد: فیکوسیانین موجود در جلبک نیز ممکن است در برخی افراد آلرژی ایجاد کند و حتی منجر به شوک آنافیلاکسی شود. لذا از مصرف خودسرانه و مصرف فراوردههای غیرمجاز این جلبک باید اکیدا اجتناب شود.
انتهای پیام/
منبع: خبرگزاری تسنیم
بدون دیدگاه