بیشتر ما به طبخ سبزی پلو در کنار ماهی عادت داریم اما در استان سمنان سبزی پلو به شیوه متفاوتی آماده میشود.
برای طبخ این غذای خوشمزه، برنج را چند ساعت خیس کنید، لوبیا را نیمپز کرده و اسفناج را تفت دهید. سبزی و لوبیا را در هنگام جوشیدن برنج اضافه کنید، سپس برنج را کمی زنده آبکش کنید.
برای برنج تهدیگ سیبزمینی بچینید، کمی برنج بریزید، گوشتها را اضافه کرده و زعفران و ادویه بزنید. باقی برنج را همراه با لبو، بادمجان، هویج، سیبزمینی، پیاز، گوجه، اسفناج و آلو روی آن قرار دهید.
قابلمه را با دمکنی روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. در ادامه با طرز تهیه این پلو به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
| ترکیب اسفناج، تره، برگ چغندر، گشنیز و شوید | نیم کیلوگرم |
| گوشت گوسفندی | نیم کیلوگرم |
| اسفناج پخته | نیم کیلوگرم |
| بادمجان | 1 عدد |
| هویج | 1 عدد |
| پیاز کوچک | چند عدد |
| آلو بخارا | 1 مشت |
| گوجه فرنگی | 2 عدد |
| روغن کرمانشاهی | به میزان لازم |
| نمک، فلفل سیاه، گرد غوره یا لیمو | به میزان لازم |
| زعفران غلیظ دم شده | 3 قاشق غذاخوری |
| سیب زمینی ریز | چند عدد |
| سیب زمینی بزرگ برای ته دیگ | 2 عدد |
| لبوی ریز | 3 عدد |
| برنج | 6 پیمانه |
| لوبیا چشم بلبلی پخته | 1 و نیم پیمانه |
سبزیها را ساطوری کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و در حالی که هنوز به مرحله آبکش کردن نرسیده، سبزی پلو را به همراه لوبیا نیمپز به برنج اضافه کنید. این برنج را کمی زندهتر از حالت عادی آبکش کنید.
سیبزمینیهای بزرگتری که برای تهدیگ در نظر گرفتهاید را پوست بگیرید و خرد کنید، سپس آن را کف قابلمه بچینید.
روی تهدیگها کمی نمک بزنید. کمی از برنج را روی تهدیگ بریزید. تکههای گوشت را روی برنج بچینید و روی آن زعفران دم شده را بریزید.
ادویهها را هم روی گوشتها بپاشید.
ادامه برنج را روی گوشتها بریزید. لبو، بادمجان، هویج، سیبزمینی و پیاز را پوست بگیرید و چند تکه کنید و روی برنج بگذارید.
گوجه فرنگی را هم چند تکه کنید و آنها را هم روی برنج قرار دهید.
اسفناج پخته و آلو بخارا را هم روی برنج بگذارید.
روی در قابلمه دمکنی بگذارید و آن را روی شعلهپخشکن و با حرارت ملایم برای 2 و نیم الی 3 ساعت بپزید.
بعد از این مدت زمان تهچین را برگردانید و سپس آن را سرو کنید.
در دستورپخت اصلی پیازهای خرد شده روی برنج قرار میگیرند، اما بنا بر تجربه من قرار دادن پیازهای خرد شده در کنار گوشت، هم در گرفتن بوی گوشت به شما کمک میکند و هم طعم آن را بهتر میکند.
میتوانید برای گرفتن بوی زهم گوشت گوسفندی به روی آن چند برگ بو، یک پیاز رنده شده و همینطور یک چوب دارچین اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید مقدار زعفران دم شده مورد استفاده خود را در این پلو افزایش بدهید.
به جای تهدیگ سیبزمینی میتوانید برای این پلو سمنانی از تهدیگ نان استفاده کنید.
منبع: اکالا
بدون دیدگاه