دکتر معصومه جودکی از آغاز پویش ملی «نان و سلامت» خبر داد و تأکید کرد که نان کامل با سبوس و جوانه گندم، کلید پیشگیری از بیماریهای قلبی و گوارشی است.
به گزارش نمابان و به نقل از ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی البرز در روز شنبه ۱۵ آذر، دکتر معصومه جودکی از آغاز پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم با شعار «نان و سلامت» از ۱۵ تا ۳۰ آذرماه خبر داد و گفت: نان در فرهنگ ایرانیان نماد برکت و یکی از اصلیترین اجزای سفره خانوار است و کیفیت آن تأثیر مستقیم بر سلامت جامعه دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران یکی از بالاترین سرانههای مصرف نان در جهان را دارد، افزود: مصرف نان کامل، به دلیل داشتن سبوس و جوانه گندم، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، برخی سرطانها و چاقی دارد؛ اما متأسفانه در فرآیند سبوسگیری بیش از ۸۵ درصد فیبر، ویتامینها و املاح از آرد حذف میشود.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز، با وجود پرداخت یارانه گسترده برای تأمین نان، سالانه مقادیر قابلتوجهی از نان تولیدی به دلیل کیفیت آرد، روشهای سنتی پخت و نگهداری نامناسب، دورریز میشود.
دکتر جودکی هدف از اجرای این پویش را افزایش آگاهی عمومی و فرهنگسازی در مصرف نان سالم عنوان کرد و افزود: در این طرح، کارشناسان تغذیه دانشگاه با برگزاری برنامههای آموزشی، جشنوارهها و مسابقات با محوریت نان سالم در مراکز خدمات جامع سلامت، مدارس، مراکز آموزشیفرهنگی و سایر اماکن تجمعی، در خدمت شهروندان خواهند بود.
وی تأکید کرد: امید است با همراهی مردم و متولیان حوزه سلامت، گامی مؤثر در ارتقای الگوی تغذیه سالم و کاهش ضایعات نان در استان برداشته شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
بدون دیدگاه